Reisverslag Westerwolde 7/21

Dag 1 – Vanuit ons centraal gelegen hotel Boschhuis zijn we met een leuke groep mensen van start gegaan met onze wandel 4-daagse in Groningen. We hebben eerst genoten van de rondleiding in het Kruisherenklooster, een bijzonder monument dat sinds 1992 tot de UNESCO Top 100 van onroerende objecten in Nederland behoort. Daarna hebben we een prachtige wandeling gemaakt door de oude bossen van Ter Apel. Onderweg passeren we onder andere de Rijks Hoogere Burgerschool, in 1920 ontworpen door architect G. Westerhout in Amsterdamse School-stijl. Een mooie start van deze groepswandelreis!

Dag 2 – Vandaag gestart in Burcht Wedde. Prachtig klein kasteeltje waardoor de slag bij Heiligerlee zich ontspon tijdens de 80 jarige oorlog. Nu in gebruik als verblijf voor kinderen die anders geen mogelijkheid hebben op vakantie te gaan. Via tarwe- en veel (medicinale) hennep velden door de Ruitenbeek A gelopen, met een oude brandstapel voor ‘heksen’ uit de 16e eeuw. Na 18 km weer terug in Wedde. Met als afsluiter een lekker drankje op het terras bij het Boschhuis alweer een hele Mooie Wandeling van deze 4 daagse!

Dag 3 – Gestart in Laude na een transfer van 10 minuten vanuit het Boschhuis. Prachtige afwisselende tocht, veel langs en over de Ruiten Aa met een koffiestop in Sellingen bij ‘Puur’ van Rineke Dijkinga. Heerlijke koffie en taart. Tocht vervolgd in het Theater van de natuur, dat Westerwolde ook werkelijk is. Lekkere meegenomen lunch genuttigd in het theehuis, nadat we via een mooi rondje weer in Sellingen terug zijn gekomen. Veel struinen bracht ons terug bij de start in Laude, na in totaal 20 prachtige kilometers.

Dag 4 – Gestart met een korte wandeling in het vestingstadje Bourtange. Door Willem van oranje gesticht om rond 1580 de aanvoerlijnen vanuit Duitsland naar de Spanjaarden af te snijden. Vervolgens koffie en vertrek voor een 12 km lange wandeling naar Vlagtwedde. Wederom prachtig weer en ook opnieuw struinen door de velden en langs de Ruitenbeek Aa. Tenslotte een prachtige Theetuin ‘MoeNieks’ voor een laatste afzakkertje en afscheid voordat onze wegen zich (voorlopig?) weer scheiden. Iedereen heeft genoten!