Reisverslag Drenthe 9/21

Dag 1 – Drents-Friese Wold en Doldersummerveld

De eerste wandeldag van de 4 – daagse in Drenthe vanuit Diever was in alle opzichten een succes! Prachtig nazomer wandelweer, met een gezellig groepje mensen door het prachtige Drents-Friese Wold en langs het Doldersummerveld. Bij terugkomst als klap op de vuurpijl een heerlijk driegangenmenu met de gastvrijheid van het prachtig gelegen Landgoed Hotel. Dit smaakt naar meer! Morgen weer een prachtige dag voorspeld met een rondwandeling door het Dwingelderveld vanuit Ruinen.

Dag 2 – Dwingelderveld en Anserdennen

De tweede dag van de 4-daagse in Diever ging vandaag dwars door het Nationaal Park Dwingelderveld. We zijn vertrokken vanuit Ruinen en via het bezoekerscentrum het park ingelopen. De schaapskudde was net vertrokken voor de dadelijkse wandeling en kruiste ons pad. Via mooie vennen, uitgestrekte heidevelden en radiotelescoop Dwingeloo zijn we terug gelopen via de Anserdennen. Mooie weer en veel gezelligheid. Kortom, een hele mooie wandeldag!

Dag 3 – Holtingerveld

Dag 3 van de 4-daagse wandelreis in Diever heeft ons vandaag door het Holtingerveld geleid. Vanaf het Piet Soer plein in Havelte zijn we via bossen en velden, langs de hunebedden en door de uitgestrekte heidevelden met kenmerkende bomkraters gelopen. Via de startbaan van het voormalige oorlogsvliegveld Fliegerhorst in Havelte weer terug het dorp in. Een dag vol natuurschoon met historische elementen.

Dag 4 – UNESCO erfgoed, De Koloniën van Weldadigheid

De 4e en laatste wandeldag van onze reis in Drenthe. Een route door de geschiedenis van de koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Wilhelminaoord. Een stukje historie- onlangs toegevoegd als UNESCO erfgoed – omringd door prachtige vergezichten en mooie natuur in landschapspark Heerlijkheid “De Eese”. Een geslaagde wandelreis! De volgende wandelreis in Drenthe/Diever staat gepland voor 24 t/m 27 oktober 2021