“Het was de eerste keer dat ik in Nederland georganiseerd met een wandelgroep mee was.”

Ruud Zwart (60) was mee op de wandel 4-daagse van Mooie Wandeling in Zuid-Limburg.

 

Mijn passie  in combinatie met goed gezelschap

Ruud is gehuwd met een niet-wandelende partner en afgestudeerd in de godsdienstwetenschappen. Momenteel is hij werkzaam als informatiemanager bij een overheidsorganisatie. Met zijn passie voor onder meer cultuurgeschiedenis, lezen, wandelen, koken en eten kwam er op deze reis veel samen.

“Mijn verwachtingen verschillen per bestemming. Soms is dat opgaan in de eenzame en ruige natuur. Maar het liefst ervaar ik een landschap met zijn geschiedenis, cultuur en regionale keuken. Soms alleen maar ook graag met goed gezelschap.”

 

Nederland is een herhaling waard

“Ieder jaar maak ik met oude vrienden een natuur-cultuur-geschiedenis reis, meestal met een bepaald thema. Ik heb dan ook veel groepsreizen ver weg van Nederland gedaan. Tegenwoordig hoeft dat van mij  niet meer zo. Europa is ook heel interessant”, aldus Ruud.

Hij noemt zichzelf vooral een ‘autonome wandelaar’. “Het was de eerste keer dat ik in Nederland georganiseerd met een wandelgroep mee was. Samen met een vriend heb ik geboekt. Dat is zeker een herhaling waard. Het boekingsproces kan overigens wel iets beter”, meent Ruud.

“Wandelen in de natuur is een manier om los te komen van de dagelijkse beslommeringen, maar ook een goede manier om na te denken. De focus op elementaire zaken als bewegen, lopen en ademhalen hebben een bijna meditatief effect. Gesprekken met medewandelaars onderweg ervaar ik als ‘echter’ dan die in het dagelijks leven. Alsof wandelaars meer tot zichzelf komen”.

Volgens Ruud is het een groot pluspunt dat Mooie Wandeling op Nederland gericht is. “Lekker dichtbij huis, wat de CO2-uitstoot reduceert. Deze vier dagen waren echte ‘value for money’. Ik kan het iedereen aanraden om met Mooie Wandeling op stap te gaan”.

“Het was uit de kunst. Geweldig georganiseerd. Een mooie combinatie van comfort en lekker wandelen. We hebben heerlijk gegeten en is er een uitstekend terras bij Hotel Herberg De Smidse”.

Enthousiaste start van wandelseizoen

Ruud was ook enthousiast over de start van het wandelseizoen met Mooie Wandeling. “Met een groep van 15 mannen en vrouwen zijn we van Baarn naar Naarden-Bussum gelopen. Het was leuk en gezellig om weer samen te zijn, te genieten van de natuur en nieuwe plannen te maken. Je zou dit ook aan het eind van het seizoen nog eens kunnen doen”.