Een aloude wijsheid: wandelen en natuur is genieten, het inspireert.
Het beste voor lichaam en geest.

Over Mooie Wandeling

Mooie Wandeling is een initiatief van Gerjan en Rob en ondersteunt mensen in gewoon genieten, waarbij we uitgaan van een uitdagend en gezond leven.

De kernwaarden van Mooie Wandeling zijn:

 • Persoonlijk en deskundig
  De verschillende programma’s zijn door ons ontwikkeld. De wandelingen en accommodaties zijn persoonlijk geselecteerd. Wij willen alleen het beste.
 • Goed gastheerschap
  Wij verwennen de gasten niet alleen met een mooie wandeling, locatie en goede logistiek, maar ook met een goede keuken en persoonlijke aandacht.
 • Speciale beleving
  Niet alleen de locaties zijn bijzonder maar de hele beleving. Je gaat naar huis met een gevoel van: ‘dit smaakt naar meer’.
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  Wij promoten het gebruik van het openbaar vervoer. Maken zoveel mogelijk gebruik van lokale dienstverleners en het lokale voedselaanbod. Jaarlijks wordt een donatie gedaan aan een project in Tanzania, het Elizabeth Centre, zie Stichting Florentina

Het team

Gerjan Ananias

Een dag niet gewandeld in de natuur is een dag niet geleefd

De natuur is voor mij geen bezoekerscentrum in het weekend. Het zit in mijn DNA.

Ik denk dat ik de liefde voor de natuur van mijn moeder heb. Als kind woonde ik boven de supermarkt van mijn ouders en dat was een druk leven. Als het even kon nam moeder ons mee naar de prachtige bossen van Ter Apel. Het moment om te ontsnappen aan de hectiek van alledag was kort, dus wij gingen op de fiets. ‘Burn out’ bestond nog niet en ik denk dat zij het allemaal gered heeft door het medicijn dat ‘natuur’ heet.
Toen zij op leeftijd was en niet meer mobiel, reed ik haar vaak rond door mooie natuurgebieden. Ze genoot volop en probeerde de rit altijd hier of daar te verlengen. Bij thuiskomst zei ze steevast: “dit was de mooiste dag van mijn leven”. Natuurlijk probeerde ze mij hiermee te verleiden om zo snel mogelijk weer met haar op pad te gaan.

Die ‘mooiste dag’ is voor mij nu Mooie Wandeling geworden. En als u mij vraagt: ‘kunnen we hier of daar nog even kijken?’ dan zal ik dat maar al te graag doen. Fijn als u geniet!

Passie: Verwondering in de natuur
Opleidingen: IVN Natuurgids, diverse vogelcursussen
Mede-Initiatiefnemer: Mooie Wandeling, instituut(je) MONG (mens, organisatie, natuur en gezondheid)

Naomi van Zwieten

In de natuur kom ik tot rust

Ik ben opgegroeid aan de rand van de bossen en was nergens liever dan buiten. Vanaf mijn 6e had ik een pony waarmee ik vele uren mee doorgebracht in de Oisterwijkse bossen en op de Kampina. Als ik me om wat voor reden dan ook niet fijn voelde, dan was het enige dat ik nodig had een goede bosrit. Ik kwam steevast terug met een grote glimlach op mijn gezicht.

Mijn liefde voor buiten heb ik in de loop der jaren uitgebreid met skiën, (berg)wandelen, klettersteigen en andere ‘outdoor’ activiteiten. Met mooie en actieve reizen heb ik inmiddels ook vele bijzondere herinneringen gemaakt.

Tijdens de coronacrisis ben ik gestart met lange afstandswandelingen (LAW) in Nederland. Naast mijn ontdekking dat Nederland ontzettend veel te bieden heeft, heb ik opnieuw ervaren wat de natuur met je kan doen. Ik kom tot rust, maar zit tegelijkertijd ook vol energie.

Vanuit deze ervaring ben ik gestart bij Mooie Wandeling. Ik wil iedereen graag laten ervaren hoe mooi “het gevoel van de natuur” kan zijn.

 Passie: Actief bezig zijn in de natuur

Opleidingen: Communicatie, Allround Coaching, Wandelcoaching (www.grasduinen.nu), Bushcraft instructeur, EHBO

Rob Boogaard

Opletten dat je niet verslaafd raakt!

In Nederland is wandelen de trendsport geworden voor alle leeftijdsgroepen. Ik ben al jaren verslaafd.

Sinds tientallen jaren ben ik een actieve (berg)wandelaar en fervent wintersporter. Want wat is er fijner dan buiten in de natuur te zijn.
De Covid-19 pandemie laat iedereen dicht bij huis zien hoe mooi het ook in Nederland is. Vanuit die gedachte en onze ervaringen is Mooie Wandeling ontstaan.
Belangrijk is voor mij: veiligheid en gezelligheid, weg van de drukte en genieten van de rust en de natuur. Een ontspannen sfeer in de groep zorgt ervoor dat het voor de deelnemers elke dag een feest wordt. De details en het eten moeten dan top geregeld zijn.
Jaren geleden heb ik als reisleider mijn wandelactiviteiten verbreed van de zomer- naar de winterbergsport en ‘Sneeuwhaas’ ontwikkeld.
Daarnaast werk ik als zelfstandig communicatieadviseur en ben ik actief in Oost-Afrika met kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Ook organiseer ik daarvoor zogenaamde support trips en Kilimanjarobeklimmingen.

Passie: Genieten van natuur
Opleidingen: SNP, NKBV, EHBO, IVN Natuurgids
Mede-Initiatiefnemer: Mooie Wandeling, Sneeuwhaas

Stichting Florentina

Stichting Florentina, opgericht in 2005, levert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en hun omgeving (ouders en families) in ontwikkelingslanden. Dit wordt gerealiseerd door het opzetten van educatiecentra en scholen. Ook worden programma´s ontwikkeld op het gebied van hygiëne, gezondheid, ‘family planning’ en dergelijke, gericht op de ouders. Mede-initiatiefnemer van de stichting is Rob Boogaard, die ook bestuursvoorzitter is.

Mooie Wandeling doneert deel resultaat aan Stichting Florentina

De ontwikkelingen bij Stichting Florentina zijn stormachtig en succesvol. Momenteel zijn er jaarlijks circa 400 kinderen verbonden aan het educatiecentrum van het Elisabeth Center in Kolila Village Tanzania, vlakbij Mt. Kilimanjaro. Elisabeth Center is onder meer een kleuter-, basis- en middelbare school met verwante noodzakelijke faciliteiten, zoals ‘boarding houses’. In Ethiopië is een ‘Maternity Waiting Home’ gerealiseerd voor jaarlijks 200-300 vrouwen.

Duurzaam inbedden in lokale omgeving
Stichting Florentina ontwikkelt en ondersteunt projecten die duurzaam worden ingebed in de lokale omgeving en uiteindelijk ‘op eigen benen’ staan. Dit is mogelijk door (de giften van) haar sponsoren en inkomen genererende projecten. Stichting Florentina streeft een grote betrokkenheid na tussen haar sponsoren en projecten, onder meer door het organiseren van actieve support trips (waaronder ook Kilimanjaro beklimmingen). Deze hebben als doel de sponsoren en donoren naast een financiële ook een fysieke en professionele bijdrage te laten leveren aan de projecten.

Directe betrokkenheid bij projecten
Inmiddels zijn er zo’n 400 deelnemers met support trips op reis geweest, met daarnaast vele andere vrijwilligers en Kilimanjaro beklimmers. Door de spin-off van de support trips is er ruimte meer projecten te realiseren. Het bestuur houdt de gang van zaken (financieel) beheersbaar door professioneel bestuur in Nederland, professioneel management op de projecten en solide inkomen genererende (werkgelegenheid)projecten in combinatie met beperkte exploitatiekosten. 

Voor het Elisabeth Center in Tanzania is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Zusters van ‘Charity of Charles Borromeo’; de zusters Onder De Bogen te Maastricht die missieposten in Tanzania hebben. Deze zusters voeren het dagelijkse management. Ten behoeve van het Maternity Waiting Home in Ethiopië is er een samenwerking met het ziekenhuis in Butajira. 

Voor meer informatie over Stichting Florentina, klik dan hier om naar de website te gaan.

Als je meer wilt weten over de wandelingen of om een andere reden met ons in contact wilt komen,
vul dan graag onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.
Je kunt ons ook bereiken op telefoonnummer 06-13690839 of via info@mooiewandeling.nl