4-daagse wandelreis door het Brabantse land

Pure Brabantse gezelligheid ervaren, midden in Het Groene Woud! Vanuit het prachtig gelegen Meneer van Eijck in Oisterwijk wandelen we door een variatie aan natuurgebieden. Ontdek de schoonheid van de spiegelende vennen en verwonder je in de uitgestrekte Brabantse Sahara.

(Groepen en Individueel)

Direct naar details van deze reis –>

Unieke kenmerken

• Sfeervol midden in de Oisterwijkse bossen

• Uitgebreid ontbijtbuffet met versgebakken brood

• Stevig lunchpakket voor onderweg

• Elke avond een zelf samen te stellen 3-gangen menu

• Gevarieerde wandelingen door Het Groene Woud

• Wandeling door 'de Brabantse Sahara' - Nationaal Park

• Informatie over natuur en cultuur door lokale gids

• Facultatief bezoek aan Abdij de Koningshoeve, brouwerij van La Trappe

• Individueel arrangement mogelijk

Accommodatie

Tijdens deze wandel 4 – daagse verblijf je in het sfeervolle, gastvrije en prachtig in de natuur gelegen Meneer van Eijck in Oisterwijk, een begrip bij liefhebbers van mooie accommodaties. Het hotel beschikt over 12 kamers, elk met een ander landelijk interieur. Er zijn twee éénpersoonskamers, negen tweepersoonskamers en één familiekamer waar u met vier personen kunt slapen.

Stel je eens voor, je wordt ’s ochtends wakker met het gezang van vogels en je draait je nog een keertje om onder je comfortabele dekbed. Langzaam ontwaak je en als je je benen buiten het bed hebt gezet, geniet je van het prachtige uitzicht op het bos. Na een heerlijke douche ga je naar beneden en de geur van verse koffie komt je tegemoet, ontspannen schuif je aan aan een uitgebreid ontbijt, met verse broodjes en scrambled eggs. Je voelt je uitgerust en er echt even ‘helemaal tussenuit’.

Wandelingen

Naomi van Zwieten woont al meer dan 40 jaar in deze regio en heeft vier afwisselende en kenmerkende wandelingen voor het landschap, de natuur en de cultuur in de omgeving geselecteerd.

Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen met een arrangement dat begint op een zondag. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Oisterwijk. Vooral doen als jij dat wilt. De lokale gids vertelt je graag wat er nog meer te doen en te zien is in het gebied.

Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider. Verlenging op de heen- of terugweg voor nog een wandeling door bijvoorbeeld De Brand in Udenhout op 8 km afstand of bij Huis ter Heide? Ook dat kan geregeld worden.

Dag 1
Landgoed ter Braakloop en de Oude Hondsberg

We verzamelen deze ochtend rond 10:30 uur bij Grand Café ’t Stokske in Moergestel. De bagage kunnen we hier veilig laten staan en na een kop koffie of thee vertrekken we voor een rondwandeling over de Oude Hondsberg en Landgoed ter Braakloop. Deze eerste dag wandelen we ongeveer 17 kilometer. Op de route komen we voornamelijk door bos en genieten we van mooie uitzichten over de vennen. Onderweg komen we langs Observatorium de Hondsberg en een kleine stuifduin. We zijn deze dag op tijd weer terug om (voor de liefhebbers) een drankje te nuttigen bij Abdij Koningshoeven waar het bekende trappistenbier ‘La Trappe’ gebrouwen wordt. Daarna rijden we in 10 minuten naar hotel Meneer van Eijck in Oisterwijk. We checken in en er is tijd voor jezelf of elkaar. Om 19:00u wordt het diner geserveerd en genieten we gezamenlijk van een 3-gangen diner à la carte.

Dag 2
Kampina

Je ontwaakt midden in de bossen en na een gezond ontbijt starten we rond 9:00 uur vanuit het hotel onze wandeling over de Kampina. De route van vandaag is ongeveer 21 kilometer. Een dag vol variatie in het landschap en mooie vergezichten. Misschien komen we zelfs grote grazers tegen, zoals runderen of de kudde IJslandse Paarden. Na een kort stukje bos komen we uit bij het Belversven waar we genieten van het uitzicht. We lopen dwars over de Kampina met haar uitgestrekte heidevelden, zandpaden en vele vennen. Onderweg genieten we van onze lunch die we meegekregen hebben bij Meneer van Eijck. De route vervolgt kronkelend door het stroomgebied van de Aa, waarbij we weides en een vistrap kruisen. We komen weer terug op de Kampina en lopen via het monument van Van Tienhoven over de hei en door de bossen terug naar Meneer van Eijck waar we genieten van een welverdiend drankje op het terras. We hebben even tijd voor onszelf en schuiven om 19:00 uur aan voor het diner.

Dag 3
Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Vandaag hebben we een stevige wandeldag voor de boeg. Na het ontbijt hebben we eerst een transfer van ongeveer 20 minuten naar Landgoed Bosch en Duin aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier start vandaag onze wandeling van zo’n 22 kilometer door de Brabantse Sahara. Met 270 hectare zand is dit één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Na een korte wandeling langs een oorlogsmonument komen we bij het uitzichtpunt waar we uitkijken over de grootste zandvlakte die stamt uit de IJstijd. De invloeden uit deze tijd zijn ook terug te zien in de stuwwallen die we onderweg tegenkomen.

We vervolgen onze route door een afwisselend gebied van naaldbos, hei en droge zandverstuivingen. Onderweg lunchen we in het veld. We komen ook langs verschillende uitspanningen waar we een stop kunnen maken voor koffie of thee en voor de liefhebber een worstenbroodje of een stukje Brabantse broeder! Voldaan rijden we terug naar Meneer van Eijck en nemen we tijd om even tot rust te komen. Om 19:00 uur is onze tafel weer gedekt voor het diner.

Dag 4
Oisterwijkse Bossen en Vennen

Een heerlijke wandeling van zo’n 15 kilometer vandaag door gevarieerde bossen en pittoreske vennen, waaronder het beeldschone Goorven. Vroeger was dit een moeras waar turf werd gestoken, tegenwoordig een trekpleister voor onder andere libellen en watervogels en een geliefde plaats voor fotografen! We lunchen onderweg en kunnen nog een koffie stop maken bij Boshuis Venkraai. Echte Brabantse gezelligheid, midden in het bos!

We sluiten de wandel 4-daagse af met een gezamenlijk drankje bij Meneer van Eijck.

Data

De wandel 4-daagse groepsreis Brabant staat gepland voor:

 • Zondag 19 juni 2022 – woensdag 22 juni 2022
 • Zondag 2 oktober 2022 – woensdag 5 oktober 2022

 Begeleiding

 • De wandelingen worden begeleid door een wandelreisleider die in omgeving Oisterwijk woont.
 • Tijdens de wandelingen krijg je informatie over de natuur en cultuur.

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Prijs

De prijs voor dit bijzondere programma bedraagt:
€ 560,- op basis van alleengebruik 2-pk
€ 470,- op basis van 2 personen die samen een 2-pk boeken

Inbegrepen:

 • Drie overnachtingen
 • Drie keer een gezond ontbijt, drie energierijke lunches en drie smakelijke diners
 • Vier begeleide wandelingen en lokale informatie

Niet inbegrepen:

 • Lunch op dag van aankomst
 • Vervoer naar en van Meneer van Eijck
 • Koffie, thee, frisdrank en alcoholische drankjes

Het arrangement ‘Brabant’ kan ook individueel worden geboekt. Het programma is hetzelfde als bij de groepsreis, alleen navigeer je zelf de wandelingen.

Dit speciale arrangement betreft:

 • 3 Overnachtingen
 • 3x Gezond ontbijt
 • 3x Lunchpakket voor onderweg
 • 3x 3-Gangen menu
 • Reisbeschrijving + GPS Tracks
 • Individuele wandelbegeleiding mogelijk *
 • Eventueel taxi-service van en naar NS-Station Oisterwijk en/of start- en eindpunt wandeling *

Prijs

De prijs voor dit bijzondere programma bedraagt:
€ 460,- op basis van alleengebruik 2-pk
€ 370,- op basis van 2 personen die samen een 2-pk boeken

(*) Tegen meerprijs

Voor meer informatie:

Naomi van Zwieten
Tel. 06 19 958 839
Email: naomi@mooiewandeling.nl

 • Hotel Meneer van Eijck beschikt over luxueuze 1 en 2 persoons kamers, waarin je gedurende het programma (3 nachten) verblijft.
 • Hotel Meneer van Eijck heeft een prachtig terras, een bar met ruimte waar je kunt ontspannen.
 • Uiteraard ontvang je vooraf uitgebreide informatie w.o.: routebeschrijving, paklijst en een aantal vragen.
 • Hotel Meneer van Eijck is gelegen midden in de Oisterwijkse bossen. Vanaf NS-station Oisterwijk met de OV fiets bereikbaar en lopend in ongeveer 30 minuten (https://goo.gl/maps/Gn9ZT7JHdykkKUTZ9).

U kunt onze 4-daagse wandelreizen boeken via één van onze partners:

Puur genieten en veiligheid staan bovenaan.
Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en gaan er vanuit dat onze gasten deze ook in acht nemen: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf altijd thuis bij klachten.